Vihdoin! eli mietteitä kauden alkamisesta

Steriili. Se on sana jota käyttäisin kuvaamaan tätä paikkaa. Ehkä koska kaikki tuntuu olevan täsmälleen samalla paikalla kuin viime vuonna. Ja sitä edellisenä. Ja kymmenen vuotta sitten. Tuntuu siltä ettei mihinkään ole koskettu ja kaiken päällä on suojamuovi jottei koskettaisikaan. Kuin kävelisi sisään johonkin omien junnuvuosiensa museoon. Talin halliin oli skidinä aina ilo tulla pelaamaan. Se oli jotenkin… rauhallinen. Oma maailmansa jossa kukaan ei koskaan vanhene. Luulen että nuo tuulipukumiehet istuvat täsmälleen samoilla paikoilla joille heidät jätin. Epäilen että ne asuvat täällä. Pukuhuoneissa. Nukkuvat niistä oransseista liiveistä ommeltujen peittojen alla. Kahvikin näyttää siltä että se on seisonut tuossa vähintään vuodesta 2001. Onneksi sitä ei sentään tarvitse juoda, paikalla kun on täysi tupa ja jonot sen mukaiset. Ehkä sitten ensi viikolla. Villisti veikkaan että arki-iltana kello kolmelta ei ehkä vastaavaa yleisöryntäystä nähdä.

Odottavan aika on pitkä. Suomalaisella jalkapallofanilla se tuntuu olevan sitä enemmän kuin yhdessä suhteessa. Kisoihin pääsemistä saadaan varmaan odottaa ikuisuus. Kausi sentään alkaa joskus. Kun peli vihellettiin poikki 29.10, oli edessä melkein kolmen kuukauden odotus. Odotukset ovat, kuten aina, valtavat. Paluu paratiisiin. Muistot kesän kuumimpien kuukausien seksifutiksesta tulvivat mieleen. Dawda neppaa, Ring rappaa ja Pukki ravaa. Karu totuus paljastuu aika nopeasti. Liigan alkuun on vielä toiset kolme kuukautta. Tämä on Liigacup.

Naisilla on kuulemma aivokemiallinen mekanismi joka saa heidät unohtamaan raskausajan ja synnyttämisen hirveydet, jotta he haluaisivat lisää lapsia. Tässä taitaa olla kyseessä jotain samankaltaista. Ainakin jokin saa minut aina odottamaan Liigacupin alkua kuin uskovaiset ylöstempausta. Sitten pelin alkaessa on vähän sellainen olo kuin minut tosiaan olisi jätetty Taliin ikuisiksi ajoiksi muiden noustessa johonkin korkeuksiin. On hiljaista. Vain pelaajien huudot kaikuvat ympäri hallia. Peli on armotonta sähläystä. Tietenkin se on. Joukkueiden peli ei ole, eikä sen ole mitään mieltä olla valmista vielä tässä vaiheessa kautta. Ajatukset alkavat harhailemaan. Olisi edes testipelaajia. Nojoo, on siellä Antti Okkonen, mutta ei sillä ole hassua partaa eikä hassua nimeä.

Oikeastaan peli on jopa yllättävän hyvää. Lahti pelaa ihan näppäriä syöttökolmioita laidoilla ja Tommi Kari näyttää oikealta vahvistukselta. Tällä ryhmällä kamppaillaan todennäköisesti keskikastin paikasta liigassa. HJK:n esityksessä on enemmän huolestumisen aihetta. Robin Lod säntäilee keskikentän pohjalla päämäärättömästi ja Sebastian Mannström tuntuu jatkavan samaa päätöntä surraamista kuin edelliskaudella. Sorsaa ei taida hirveästi kiinnostaa koko höntsä. Okkonen esiintyy positiivisesti ja Sadik on kentän paras pelaaja häärien välillä jopa pelintekijänä. Hänen menettämisensä voisi olla kovempi isku kuin nyt ehkä uskotaan. Tai mistä helvetistä näistä tietää. Kaikki joukkueet tulevat vielä vahvistumaan ja muuttumaan ennen kauden alkua. Vuoden 2006 Liigacupin finaalissa pelasivat KuPS ja KooTeePee. Kauden lopuksi KuPS putosi ja KooTeePee oli yhdestoista. Viime vuonna Mannströmiä hehkutettiin tulevan kauden komeetaksi. Kauden lopuksi Erfan Zeneli oli vienyt tämän paikan avauskokoonpanosta. Turha siis edes analysoida.

Ottelu päättyy 3-2 HJK:lle. Iso osa yleisöstä lähtee ennen pelin päätöstä. Kenellekään ei tainnut hirveästi jäädä käteen. Pelaajat nopeasti pois kentältä, jonkun junnujengin vuoro varmaan alkaa. Se on varmasti merkittävämpi suomalaisen jalkapallon tulevaisuudelle. Astun ulos hallista. Saatanan kylmä. Olisi jo ensi viikko. Ehkä MyPalla on joku Jay Jay Okochan pikkuserkku testissä. Ei voi valittaa. Ainakin on taas jalkapalloa.

Mainokset
Kategoria(t): Jalkapallo. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s